Voorkomen en verhelpen van stress en burn-out

Ervaren een of meerdere medewerkers binnen uw bedrijf stress? Is er sprake van een hoog percentage ziekteverzuim binnen uw bedrijf? Zijn of dreigen een of meerdere mensen voor langere tijd uit te vallen? Stress en burn-out zijn belangrijke maatschappelijke problemen en kosten volgens TNO/CBS de BV Nederland jaarlijks 1,8 miljard! Wat is uw aandeel daarin?

Hogerheide Coaching & Consultancy biedt uitkomst. Wij ondersteunen werknemers en organisaties bij het voorkomen en verhelpen van stress en burn-out in Rotterdam en daarbuiten.

Symptomen en kenmerken van burn-outs en stress

Stress ontstaat als er meer van ons gevraagd wordt dan we denken waar te kunnen maken, ofwel wanneer de belasting (taaklast van werk en privé) groter is dan de belastbaarheid. Burn-out (letterlijk: opgebrand zijn) treedt pas op na langdurige, vaak jarenlange roofbouw op het lichaam en ontstaat als mensen ondanks stress- en spanningsklachten stug blijven doorgaan. Voorbeelden van burn-outsymptomen zijn:

  • Ernstige emotionele uitputting
  • Het ervaren van onverschilligheid of emotionele afstand
  • Het gevoel dat men niet meer kan wat men wel altijd kon
  • Vaak gaan prestaties daadwerkelijk achteruit

De oorzaken liggen vrijwel altijd in een combinatie van factoren: werk, privé en maatschappelijk. Herkent u bovenstaande bij iemand binnen uw bedrijf? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op en start vandaag nog de weg naar burn-outpreventie of -herstel!

Zo kun je stress verminderen en een burn-out voorkomen

Om stress te verlagen en een burn-out te voorkomen bij medewerkers dient u als werkgever de werknemer te faciliteren in het (samen) naar beneden brengen van de belasting in de werkomgeving. Dit door het aanpakken van stressbronnen. Daarnaast dient de werknemer zelf zijn privébelasting naar beneden te brengen en de eigen belastbaarheid te vergroten. De belastbaarheid wordt beïnvloed door de fysieke en mentale gesteldheid van de desbetreffende persoon.

Hoe kan Hogerheide Coaching & Consultancy helpen?

Hogerheide Coaching & Consultancy werkt ten eerste met u en uw medewerker(s) om stressbronnen in de omgeving in kaart te brengen en weg te nemen. Verder helpen wij de medewerker om privéstressbronnen te onderkennen en weg te nemen en zijn/haar belastbaarheid te vergroten. Daarnaast geven we workshops om medewerkers bewust te maken over welke preventieve maatregelen ze kunnen nemen, ondersteunen we managers bij preventie en aanpak van werkgerelateerde stress, en ondersteunen we organisaties bij het voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van burn-outbehandeling.

Wilt u meer te weten komen of onze hulp direct inschakelen om overspannenheid te voorkomen of genezen? Neem dan contact op via het contactformulier of tel. 085-0014107. Hogerheide Coaching & Consultancy uit Rotterdam helpt u graag verder in geval van burn-out.

Interesse in één van onze diensten?

Vraag vrijblijvend een eerste consult bij ons aan.