Aanpakken en voorkomen van teamburn-out

Herkent u een van deze symptomen binnen een of meerdere teams binnen uw organisatie: uitputting, desinteresse in het werk, verslechterde prestaties, of een combinatie daarvan? Wordt er in een team veel geklaagd over werkdruk? Is er regelmatig sprake van conflicten, of van gebrekkige samenwerking en communicatie? Zijn medewerkers binnen teams regelmatig kortdurend ziek thuis? Mogelijk is er dan sprake van een (aankomende) teamburn-out!

Hogerheide Coaching & Consultancy helpt vanuit Rotterdam organisaties in heel Nederland met het voorkomen en oplossen van teamburn-outs.

Wat is een teamburn-out?

In steeds meer organisaties werkt men in teams. Het fenomeen ‘burn-out’ is aan de orde van de dag en gaat eigenlijk altijd over individuele medewerkers. Maar wat nou als er sprake is van een collectieve uitputtingsslag? Wat nou als deze individuele burn-out 'besmettelijk' is? Wat gebeurt er in een organisatie wanneer een team als collectief opgebrand raakt? Dan ontstaat de teamburn-out die z'n weerslag vindt in de werkkwaliteit en werkhouding. Naar onze mening een sluipmoordenaar die via onbewuste beïnvloeding in toenemende mate voorkomt.

Wij denken dat geen enkele organisatie zich een teamburn-out kan veroorloven. Kortom, voldoende reden om hier snel iets aan te doen!

Wat doet Hogerheide Coaching & Consultancy voor u?

Hogerheide Coaching & Consultancy ziet energie (de mentale kracht van mensen om tot prestaties te komen) als het gereedschap naar succes. We pakken teamburn-out aan bij de wortel. Allereerst brengen we door zelfonderzoek in kaart wat de individuele beleving van medewerkers is rond een aantal thema’s binnen het team. Wat zijn bijvoorbeeld energiegevers en -vreters? Dat zelfonderzoek maakt bewust en zorgt voor heldere keuzes voor de medewerker.

Daarna brengen we de individuele resultaten samen in een teamrapportage om op teamniveau de benodigde acties en interventies in kaart te brengen. Op basis daarvan maken we afspraken over het vervolg: energiegevende beweging van team burn-out naar bevlogen team!

Kennis met ons maken en bespreken hoe wij u kunnen helpen om bevlogen teams te realiseren? Laat een bericht achter via het contactformulier of bel naar 085-0014107. Hogerheide Coaching & Consultancy staat u met genoegen te woord en helpt u graag verder.

Interesse in één van onze diensten?

Vraag vrijblijvend een eerste consult bij ons aan.